Вплив маркетингових комунікацій на формування бізнес-іміджу підприємства - Лихолат, Світлана Михайлівна; Орел, Сергій Вікторович (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2024)
У статті розглянуто сучасні дослідження вітчизняних та іноземних науковців за обраною темою. Зазначено, що вітчизняні підприємства працюють в умовах невизначеності і перебувають у постійному пошуку маркетингових інструментів та механізмів посилення власного бізнес-іміджу та бренду. Наведено визначення терміну «бізнес-імідж» та виокремлено його основні характеристики. Запропоновано авторське визначення терміну «бізнес-імідж» та наведено складники які його формують. Перелічено принципи побудови бізнес-іміджу підприємства та очікувані ознаки за результатами їх впровадження. Зроблено акцент на важливість співпраці зі стейкхолдерами у процесі формування власного бізнес-іміджу та просування бренду. Представлено концептуальну модель побудови бізнес-іміджу підприємства. Розкрито блоки (компоненти) концептуальної моделі побудови бізнес-іміджу завдяки яким формуються і вирізняються конкурентні переваги підприємства та його бренду. Виокремлено аспекти, які повинно враховувати підприємство у процесі імплементації концептуальної моделі побудови бізнес-іміджу у власну діяльність.