Роль інновацій у глобальній конкурентоспроможності країн та підприємств тваринництва та рослинництва - Перегуда, Юлія Андріївна (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2024)
У сучасному світі, коли глобальна конкурентоспроможність країн та підприємств тваринництва та рослинництва стає все більш важливою, роль інновацій у покращенні їхньої конкурентоспроможності на глобальному ринку набуває особливого значення. Метою дослідження було проаналізувати роль інновацій у глобальній конкурентоспроможності країн та підприємств тваринництва і рослинництва. Результати дослідження підтвердили, що використання інновацій є важливим кроком у покращенні конкурентоспроможності країн та підприємств тваринництва та рослинництва. Реалізація інновацій може бути здійснена через централізований, децентралізований, гібридний процеси, співробітництво з зовнішніми партнерами та внутрішні інноваційні програми. Кожен з цих способів має свої переваги та обмеження, і вибір способу реалізації інновацій залежить від конкретних потреб та можливостей країн та підприємств тваринництва та рослинництва. Ефективна реалізація інновацій може допомогти країнам та підприємствам тваринництва та рослинництва покращити свою конкурентоспроможність на глобальному ринку. Результати можуть бути використані для розробки ефективної стратегії інноваційного розвитку агропромислового сектору, покращення конкурентоспроможності країн та підприємств тваринництва та рослинництва на глобальному ринку, а також для створення умов для стійкого економічного розвитку, підвищення ефективності виробництва, покращення соціальних умов та збереження екологічного балансу.