Інноваційні бізнес-моделі як джерело інвестиційного розвитку підприємств - Базилюк, Антоніна; Губенко , Володимир (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2024)
В умовах все більш динамічного та конкурентного світового ринку підприємства мають на постійній основі впроваджувати інновації, щоб залучати інвестиції та підтримувати зростання. Інноваційні бізнес-моделі стали критично важливим фактором інвестиційного розвитку, пропонуючи нові способи створення цінності, зниження витрат та задоволення потреб клієнтів, що постійно змінюються. Мета статті – вивчення та систематизація інноваційних бізнес-моделей як джерела інвестиційного розвитку підприємств. Стаття присвячена актуальним питанням характеристики інноваційних бізнес-моделей як джерела інвестиційного розвитку підприємств. Визначено та проаналізовано сутність поняття «інноваційних бізнес-моделей». Проаналізовано та систематизовано ключові характеристики інноваційних бізнес-моделей як джерела інвестиційного розвитку підприємств, зроблено відповідні висновки. Розглянуто економічну ситуацію в Україні та стан державного боргу України та зроблено відповідні висновки. Інноваційні бізнес-моделі є потужним джерелом інвестиційного розвитку підприємств, забезпечуючи нові способи створення цінності, підвищення ефективності, продукування прибутків та задоволення мінливих потреб клієнтів.