Інноваційний розвиток лісового господарства України - Крикун, Віталій Вадимович (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2025)
Метою статті є дослідження головних аспектів інноваційного розвитку лісового господарства України, враховуючи її пріоритетность для забезпечення економічного росту країни в цілому. При написанні даної статті було використано низка методів, які допомогли забезпечити концептуальну цілісність мого дослідження, серед яких: монографічний; теоретичного узагальнення; аналіз; синтез; метод індукції, дестаттідукції; метод порівняльного та статистичного аналізу. Результати дослідження вказують на дуже низький рівень інноваційного розвитку лісового господартсва країни. Підприємства лісового господарсвта, нажаль, не зацікавлені впроваджувати інновації, для цього потрібна державна підтримка та певні невеликі вкладення інвестицій з боку іноземних інвесторів, що вказує на потребу розробки необхідних умов для цього. В підсумку здійсненого аналізу інноваційної діяльності лісового господарства України було виявлено проблеми, які гальмують економічний розвиток лісового господарства та зроблені відповідні висновки та пропозиції. У висновках наголошується важливість ролі держави в інноваційному розвитку лісового господарства України, вказана важливість створення державної політики в лісовому господарстві. Наголошено на важливості розвитку освіти та науки, що є важливим фундаметом для впровадження інноваційних ідей та розробок. Також наголошено, що для впровадження інноваційної політики в лісовому господарстві потрібно реалізувати проєкти із залученням різних інвестиційних інвесторів.