Теоретичні аспекти формування економічної політики економічного зростання України на сучасному етапі - Видобора, Володимир Володимирович (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2025)
Стаття досліджує теоретичні підходи до економічного зростання України в умовах повоєнного відновлення. Проаналізовано концепції провідних вітчизняних науковців щодо формування пріоритетів та стратегій економічного зростання. Основну увагу приділено теоріям інноваційного розвитку, структурної трансформації економіки, ролі держави в економічних процесах та концепції «підприємницької держави». На основі аналізу запропоновано системне бачення можливості економічного ривка в Україні, що базується на створенні інноваційної екосистеми, інституційних трансформаціях, соціальній відповідальності, збалансованій регіональній політиці та глобальній інтеграції. Обґрунтовано необхідність впровадження промислової політики як основи для відновлюваного відтворення та зміцнення реального сектора економіки України. Результати дослідження можуть слугувати концептуальною основою для розробки повоєнної промислової та інноваційної політики України.