Еволюція приватної юриспруденції в Україні 1991-2024. Юридичні послуги як бізнес – процес - Драпій, Владислав Олександрович (Здобутки економіки: перспективи та інновації, 2024)
Стаття досліджує процес розвитку приватної юриспруденції в Україні з 1991 по 2024 рік, виділяючи ключові етапи та тенденції. Аналізується трансформація галузі від зародження приватної практики до сучасного етапу діджиталізації та інновацій. Особлива увага приділяється еволюції підходів до надання юридичних послуг, зокрема, переходу до розуміння їх як бізнес-процесу. Розглядаються основні елементи цього підходу, включаючи стандартизацію послуг, управління проектами, автоматизацію, клієнтоорієнтованість та управління знаннями. Стаття також окреслює перспективи розвитку галузі, прогнозуючи подальшу інтеграцію технологій та зміни в бізнес-моделях юридичних фірм. Підкреслюється важливість балансу між інноваціями та етичними принципами професії в контексті майбутніх викликів.